Tuin en huis, hoe maak jij het naar wens?

Tuin en huis, hoe maak jij het naar wens?

Je voelt je echt thuis als je omringd bent door dingen die op de een of andere manier persoonlijk zijn. Daarom is het belangrijk dat je jouw huis aanpast zodat het ook zo aanvoelt.

Dat is veel belangrijker dan je wellicht denkt. Uiteraard geven sommige mensen meer prioriteit aan de directe leefomgeving dan anderen. Het hangt af van de voorkeuren van de persoon. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Maar je bent het aan jezelf verplicht om je eigen huis zo mooi mogelijk te maken door de juiste kleuren, texturen, patronen en accessoires te kiezen. Een plek te creëren waarin jij je helemaal gelukkig en welkom voelt. En je bovendien jezelf mag zijn.

Waarschijnlijk betekent dit wel dat je met enige regelmaat alles gaat aanpassen. Je hebt in het verleden altijd andere smaken en inzichten gehad dan nu. Verandering van spijs doet eten, zeggen ze ook wel eens. En dat geldt ook voor je woning. Er zijn veel veranderingen die je in je woonruimte kunt aanbrengen, zelfs met kleine toevoegingen zoals het herschikken van meubels, vloeren of verfkleuren. Je kunt het allemaal helemaal zelf bepalen. Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Wees geduldig wanneer je budget lager is dan je plannen. Spaar gewoon lekker een tijdje en pak het eventueel stap voor stap op.

Uiteraard is binnenshuis aanpakken deel één van je plannen. Tijd voor de volgende plannen! Ook jouw tuin, terras of balkon kan wellicht een beurt gebruiken. Dan kun je hem nu helemaal naar eigen wens inrichten! Wellicht een goed idee om de boel eerst eens netjes te maken. Misschien een rotklus, maar het resultaat mag er vervolgens wezen. Moestuin, terras en/of gazon? Bepaal welke elementen je graag in je tuin wilt en teken uit hoe je de indeling wilt hebben.

Staat de indeling van je tuin? Dan is het nu tijd voor de tuinmeubelen. Zo kun je bijvoorbeeld gezelligheid creëren met een picknicktafel of juist meer een relaxte sfeer met een loungeset. Uiteraard moet je wel eerst je terrastegels op z’n plek hebben liggen. Een alternatief is een vlonder, die heel gemakkelijk is qua onderhoud. Zeker omdat er een worteldoek onder ligt die onkruid tegengaat.

Bedenk je vervolgens wat je wil of niet aan beplanting in de tuin wilt. Hou je meer van gekleurde planten of gewoon groen? Je kunt daarnaast kiezen om wat meer de lucht te in te gaan of gewoon op de bodem te blijven. Wat je ook kiest, hou wel rekening met de zon op je tuin. De ene plant houdt van iets meer schaduw, terwijl de ander juist vol in de zon wil liggen. Uiteraard is het wel een stuk leuker klussen in je tuin wanneer het zonnestralen regent in plaats van water. Ga dus aan de slag in de lente. Pro tip: Sta vroeg op en ga in de ochtend aan de slag. Dan kun je ’s middags lekker ontspannen als de dag op z’n warmst is. Met buitenkleed voor de tuin kun je eenvoudig jouw droomhuis realiseren!

Geef een reactie