Kun je beter voor een bekende- of een minder bekende energieleverancier kiezen?

Kun je beter voor een bekende- of een minder bekende energieleverancier kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Als je een vergelijking gaat maken, kom je al snel veel energieleveranciers tegen. Het gaat hierbij om bekende bedrijven, zoals Essent Nederland, maar ook om minder bekende energieleveranciers.

Een terechte vraag is voor welk soort energieleverancier je het beste kunt kiezen. Kun je beter voor een bekende energieleverancier kiezen? Of kun je beter voor een minder bekende energieleverancier kiezen? Je leest het hieronder.

Voordelen van een bekende energieleverancier

Als je voor een bekende energieleverancier kiest, kies je voor gemak. De ervaring leert namelijk dat dergelijke energieleveranciers de zaakjes prima op orde hebben. Zo kun je moeiteloos jouw energiecontract online afsluiten, online aanpassen en doe je ook nog een beroep op een prima klantenservice.

Tevens zijn dergelijke energieleveranciers in staat om van schaalvoordelen te genieten. Dit betekent dat jouw energiecontract ook nog gunstiger uit kan vallen. Dit is zéker één van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor een bekende leverancier kiezen, zoals Vattenfall.

Een ander voordeel is terug te vinden in de service. Mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan, komt een monteur van de energieleverancier zo snel mogelijk jouw kant op. Mocht je dergelijke service nodig hebben, ben je blij dat je voor een grote en bekende energieleverancier gekozen hebt. Een dergelijke leverancier heeft simpelweg meer middelen om direct de benodigde service te kunnen bieden.

Voordelen van een minder bekende energieleverancier

In het huidige aanbod van energieleveranciers vind je ook veel minder bekende namen terug. Een belangrijk voordeel is dat je bij de meeste van deze leveranciers van een gunstig tarief kunt genieten. Dat is puur te danken aan de vorm van marketing: een minder bekende energieleverancier probeert veel klanten aan te trekken door gunstige tarieven te hanteren.

Daarnaast krijg je bij dergelijke energieleveranciers vaak ook nog een welkomstcadeau. Of je hier waarde aan hecht, is uiteraard volledig aan jezelf om te bepalen. Eigenlijk kunnen wij stellen dat beide ‘soorten’ leveranciers de nodige voordelen met zich mee brengen. Het is aan jou om te bepalen waar jij zelf de meeste waarde aan hecht!

 

Geef een reactie