Aan het oriënteren op een overkapping? Denk aan polycarbonaat kanaalplaat

Aan het oriënteren op een overkapping? Denk aan polycarbonaat kanaalplaat

Is het iets frisser buiten? Of juist erg warm? Een terrasoverkapping zorgt voor een ideale oplossing om alsnog heerlijk buiten te kunnen zitten. Een terrasoverkapping kan zowel kou als hitte tegen houden. Je pakt op deze manier voldoende vitamine D maar zit alsnog heerlijk beschut en comfortabel. Lees snel verder om meer te weten te komen over een overkapping gemaakt van polycarbonaat kanaalplaat en polycarbonaat golfplaten.

Aantrekkelijk verlengstuk van je huis
Een overkapping aan huis zorgt voor een extra leefruimte. Je realiseert een plek waar je het hele jaar door van kan genieten. Plaats een heerlijke kachel, bloemen en planten voor extra sfeer. Een kachel zorgt ervoor dat je ook tijdens de koudere dagen buiten kan zitten en frisse lucht inademt. Een terrasoverkapping kun je modern inrichten of in de stijl van je woning zodat er een echt verlengstuk ontstaat. De woningwaarde vermeerdert en er is geen vergunning nodig om een overkapping aan huis te realiseren.

Het is goed om bewust om te gaan met schadelijke UV-stralen. Een terrasoverkapping draagt hieraan bij en zorgt ervoor dat je op hete dagen alsnog buiten kan zitten. De speciale platen zorgen ervoor dat schadelijke stralen gefilterd worden.

Terrasoverkapping van polycarbonaat kanaalplaat
Polycarbonaat kanaalplaat is hard en bijna onbreekbaar materiaal. Het is een kunststof soort die goed bestand is tegen hoge temperaturen. Ook de diverse weersomstandigheden in Nederland zijn voor een polycarbonaat plaat geen enkel punt.

Terrasoverkapping van polycarbonaat golfplaten
De naam golfplaat komt door het golvende structuur van de platen. Het materiaal is sterk en heeft door zijn golvende structuur extra kracht. Golfplaten zijn goed geschikt als terrasoverkapping omdat ze sterk, slagvast en duurzaam zijn. Deze eigenschappen zorgen tevens voor een langere levensduur van de polycarbonaat golfplaten.

Duurzame lagen van de polycarbonaat platen
De platen van kunststof bestaan veelal uit drie verschillende lagen. Een toplaag voorzien van UV werende eigenschappen en deze voorzien tevens in het uiterlijk van de platen. De laag onder de toplaag wordt body genoemd en de kwaliteit van de body bepaalt mede de kracht van de platen. Tenslotte de laatste laag en deze laag bestaat uit een onderlaag, deze zorgt voor de eventuele helderheid en ruimte onder de platen. De platen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zoals helder of opaal.

Geef een reactie